tirsdag 1. mars 2011

Ulike typer strikkefobier og et rop om hjelp til alle strikkekyndige damer

Helt fra jeg begynte å strikke for 2 år siden, har jeg lidd av ulike typer strikkefobier.
Det  begynte med at jeg hadde fobi mot å strikke i det hele tatt. Men så gikk no det over.
Det neste var å strikke med 5 pinner..skummelt, skummelt..men jeg overvant den frykten og!
Så var det å strikke mønster. Kunne jeg klare det?? JA, jeg fikk det til, men her kjenner jeg at jeg sliter litt enda. Må jobbe med den!
Så var det dette med å strikke sokker. Nei, her gikk grensen! Aldri om jeg skulle forsøke meg på noe så komplisert! Dessuten er jeg så heldig som har en mormor som forsyner ungene med gode "ollosokker".
Men i helgen kjente jeg den gjenkjennelige følelsen komme......Motet og motivasjonen tok overhånd over fobien, og jeg heiv meg over en sokkeoppskrift før frykten skulle ta tak i meg igjen!
Det gikk jo strålende og synes ikke det var så vanskelig som mitt lille hodet hadde innbilt seg.
Men så var det resultatet da, og det er her jeg trenger hjelp, for er det mulig at en sokk skal se så uproposjonert ut?? Synes den ser helt rar ut  jeg!


Siden ungene er bortreist har jeg ingen små føtter jeg kan forsøke den på. Forsøkte å tre den på meg selv, men det var bare alt annet enn behaglig!
Til sammenligning har jeg en sokk strikket av mormorDette ser jo ut som en sokk! Hva har jeg gjort feil??
Trenger noen glupe forslag før jeg gidder å sette igang med den andre, for jeg kjenner at jeg dessverre også har en fobi mot å strikke på pinne 2.5!! ;)
Setter STOR pris på tilbakemelding og ikke vær redd for å være ærlig! :)


3 kommentarer:

renate sa...

Heia:) Det ligger en award til deg på bloggen min, ta en titt:) Når det gjelder sokkene dine så har du bevist at også dette kan du! Jeg tror det bare er ulike oppskrifter som gjør sokkene ulike. Prøv deg frem mht sokkeoppskrifter. (Jeg liker veldig godt oppskriften som følger sokkegarnet Perfekt)

Ha en fin kveld:)

renate sa...

Hei, igjen:) Perfect kjøper jeg hos Garnkroa. Når det gjelder den awarden var det nytt for meg også. Jeg synes kanskje det var litt stress og handler litt lite om det jeg blogger om, men selvfølgelig er det jo hyggelig å bli satt pris på. Jeg kopierte awarden og spørsmålene og gjorde det litt til mitt eget. Lykke til:)

Tineke McGee sa...

her var et inlegg jeg ikke har sett. Og jeg er så stolt av deg! Du har bare DEN progresonskurven!!!! ollosokkene er strikket mede raggegarn med større pinner. Det går fortere å lage de sånn Men Bråtet på dine sokker holder seg bedre i fasong. Fabelgarnet er ikke raggegarn, men godt å lage fine sokker i for det. Du finner nok en oppskrift som passer deg og som du liker best, og etterhvert som du har strikket noen par, ser du mer hva som er bra og ikke. Men jeg syns dine soker ser gode ut!!! Og de former seg fint etter foten likavell. (mange sokker ser litt løyen ut npr de er ny og ubrukt, men så blir de fort til "gamle sokker" .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...