torsdag 17. mars 2011

Klubbkveld

I kveld skal jeg og noen venninner gjennoppta klubben vår som har hatt et 2 års opphør av ulike grunner. Utrolig kjekt å ha slike faste sammenkomster! Bare dumt at ingen av de andre strikker så vi kunne startet en ordentlig strikkeklubb ;)
Ja, nå er ihvertfall huset helt "shinet" og jeg har sendt mann og barn på IKEA for å spise så jeg unngår rot lengst mulig!
Menyen i kveld blir hamburger og eplekake til dessert. Eplekaken er uuuuuuuuuuuuutrolig enkel å lage og den er knallgod, så derfor tenkte jeg å dele oppskriften med interesserte:)

Den ser kanskje ikke så spennende ut, men det er ikke alltid utseende som teller ;)


4-5 epler
2 1/2 dl sukker
2 1/2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 egg
100 gr smør

Bland alt det tørre, rør inn smeltet smør og så egget til slutt. Skrell epler og skjær i båter, legg de på bunnen i en smurt form. Trykk deigen utover eplene slik at de blir dekket. Stekes i ca 30 min på 175 grader. Serveres lun med krem, vaniljesaus, is eller creme fraiche.


~ fin kveld ~ 

8 kommentarer:

Stinemorღ sa...

Nå fikk jeg innmari lyst på epelekake.. mmmmm...
Kos deg i kveld! :)

Guri sa...

Dette ble jammen fristende :) Kanskje jeg skal driste meg til å prøve??
Ha en fin kveld med damene ;)
Klæm Guri

G-Anette sa...

Oj, takk! Den må jeg gi til kokken min (altså samboeren, hihi)

Klem

Ulla-Bella sa...

Så koselig med slike kvelder:)

Tovepia sa...

Herlig god kake til hyggelig kveld!
Nattaklem fra meg som ønsker en god fredag til deg;)

Trine sa...

Tusen takk for en koselig kveld, det var på tide :) Og kaken var virkelig god, selv for en som i utgangspunktet ikke er veldig begeistret for epelekake :)
Likte veldig godt layout'en på bloggen, som du har hatt i skjul, to av mine favoritter; både prikker og tulipaner! Fikk godfølelsen :) Klem og ha en fin helg. Vi drar på skogen likevel :)

G-Anette sa...

Hihi, måtte le når jeg leste kommentaren din.. Regnet med du ville være med på denne ;)
For å legge bilde på siden gjør du slik: Høyreklikk på bildet mitt og lagre det på din datamaskin. Så går du på utforming i bloggen din, og så velger du "legg til gadget" på høyresiden der. I listen velger du Bilde. På "tittel" skriver du det du vil ha som overskrift, eks Give-Away. På kobling limer du inn adressen til mitt innlegg. Og så henter du bildet du lagret på datamaskinen.
Lykke til og bare spør :)
Klem

G-Anette sa...

Se der ja! :D Da kan jeg jo forklare..hihi. Men ser at linken ikke funker når jeg trykker, så du har kanskje ikke kopiert hele adresselinjen eller noe.

Men uansett, bare hyggelig å hjelpe. Jeg bruker "bilde-funksjonen" til masse innimellom, veldig kjekt :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...